Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecana do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecana do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Mąka kasztanowa jest ceniona ze względu na liczne właściwości zdrowotne. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Mąka kasztanowa jest ceniona ze względu na liczne właściwości zdrowotne. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecana do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
Mąka owsiana bezglutenowa powstaje w wyniku zmielenia ziaren owsa. Jest bogata w błonnik i białko, a także węglowodany, flawonoidy, peptydy, saponiny, sterole oraz witaminy z grupy B. Stanowi źródło drogocennych minerałów takich jak: magnez, potas, selen, sód, wapń, miedź, cynk.
Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecana do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. Nie zawiera glutenu.
Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecana do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecana do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania...
Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.