Kwota darmowej dostawy obowiązuje przy płatności z góry.
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Stanowi podstawę kuchni tureckiej, gdzie dodawana jest do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Kasza gryczana to jeden z najwartościowszych produktów zbożowych. Występując w postaci niepalonej zachowuje cenne witaminy i składniki mineralne oraz zapewnia lepszą przyswajalność białka.
Kasza gryczana to jeden z najwartościowszych produktów zbożowych. Występując w postaci niepalonej zachowuje cenne witaminy i składniki mineralne oraz zapewnia lepszą przyswajalność białka.
Kasza gryczana to jeden z najwartościowszych produktów zbożowych. Występując w postaci niepalonej zachowuje cenne witaminy i składniki mineralne oraz zapewnia lepszą przyswajalność białka.
Kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Świetnie komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i słodkimi. Warto ją jeść ze względu na liczne wartości odżywcze, a nawet lecznicze.
Ekologiczna kasza jęczmienna otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w procesie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, który ułatwia przygotowanie puddingów i legumin. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
Ekologiczna kasza orkiszowa produkowana jest z ziarna orkiszu będącego źródłem wielu cennych substancji odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Ekologiczna kaszka orkiszowa jasna otrzymywana jest z obłuszczonego ziarna orkiszu. Polecamy jako składnik puddingów, legumin, do zagęszczania zup i sosów, a także do przygotowania kaszki na mleku z owocami.
Ekologiczne otręby gryczane powstają podczas przemiału gryki na kaszę gryczaną. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna. Otręby mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecane jest również zastąpienie otrębami części mąki w domowych wypiekach i potrawach mącznych.
Ekologiczne otręby orkiszowe powstają podczas procesu przemiału orkiszu na grys orkiszowy. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów.
Ekologiczne otręby owsiane, to produkt powstający przy przemiale owsa na mąkę owsianą. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Polecane jako dodatek do porannej kaszki śniadaniowej oraz jako panierkę do kotletów, dodatek do ciast, pasztetów...
Ekologiczne otręby żytnie powstają w wyniku procesu przemiału żyta na grys żytni. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Polecane również, jako dodatek do zup, sałatek i sosów.
EKAA Sp. z o.o.
Leszczyńska 53
60-115 Poznań
mBank: 78 1140 2004 0000 3102 7615 4806
Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.