Kwota darmowej dostawy obowiązuje przy płatności z góry.
Miody i produkty pszczele są bogactwem witamin i minerałów. Posiadają jednak wiele innych korzyści, które kryje w sobie między innymi propolis, znany ze swoich medycznych zastosowań od bardzo dawna. To od zwierząt właśnie nauczyliśmy się, jak z niego korzystać. Mimo że jest on znany od dawien dawna, jego właściwości dezynfekujące i bakteriobójcz...
Miody i produkty pszczele są bogactwem witamin i minerałów. Posiadają jednak wiele innych korzyści, które kryje w sobie między innymi propolis, znany ze swoich medycznych zastosowań od bardzo dawna. To od zwierząt właśnie nauczyliśmy się, jak z niego korzystać. Mimo że jest on znany od dawien dawna, jego właściwości dezynfekujące i bakteriobójcze są wykorzystywane na całym świecie w kremach i balsamach po dziś dzień i trudno zastąpić je czymkolwiek innym.
Ponadto propolis posiada wiele składników odżywczych, takich jak krzem, magnez, czy witaminy E i B.Niezależnie od tego, czy interesuje nas sam miód, czy też wspomniany kit pszczeli, najważniejszy jest sam proces produkcji. To od rodzaju roślin, z którymi kontakt mają owady, zależą właściwości wytworzonych substancji, a także ich kolor, zapach oraz smak. Powstałe z akacji płynne złoto działa szczególnie na przypadłości układu pokarmowego, między innymi wrzody żołądka. Z kolei miód gryczany o ciemnej barwie i specyficznym, ostrym smaku znajdzie swe zastosowanie przy leczeniu chorób układu krwionośnego, takich jak miażdżyca czy nadciśnienie. Z kolei przy przeziębieniu najbardziej polecany jest ten pochodzący z lipy, złoty z barwą zabarwioną zielenią. Ma właściwości napotne, przeciwgorączkowe oraz wykrztuśne. Dodatkowo uspokaja oraz usypia, co jest szczególnie przydatne w przypadku męczącego przeziębienia lub grypy. Jak widać jest to substancja o bardzo różnorodnym składzie. Dzięki temu każdy z Państwa ma szansę znaleźć miód, który spełni oczekiwania co do właściwości.
MniejApibon to krem przeznaczony do stosowania zewnetrznego w przypadku problemów skórnych.
Balsam Apiderm przeznaczony jest do pielęgnacji skóry suchej i uszkodzonej. Poleca się go przy ranach, owrzodzeniach, oparzeniach, odmrożeniach czy infekcjach skórnych.
Maść propolisowa jest przeznaczona jest do użytku zewnętrznego – na skóre w przypadku oparzeń, otarć, owrzodzeń, ubytków naskórka, trudno gojących się ran.
Miód akacjowy ma bardzo jasną barwę i postać gęstego syropu. Jego smak jest niezwykle łagodny i bardzo słodki, a zapach intensywny. Polecany jest w stanach wyczerpania oraz przewlekłego zmęczenia, przy zaburzeniach trawienia, skurczach, nadkwaśności, a także w przypadku zapalenia żołądka i jelit oraz zapaleniu gardła. Jako jedyny może być używany przez...
Miód akacjowy ma bardzo jasną barwę i postać gęstego syropu. Jego smak jest niezwykle łagodny i bardzo słodki, a zapach intensywny. Polecany jest w stanach wyczerpania oraz przewlekłego zmęczenia, przy zaburzeniach trawienia, skurczach, nadkwaśności, a także w przypadku zapalenia żołądka i jelit oraz zapaleniu gardła. Jako jedyny może być używany przez...
Miód akacjowy ma bardzo jasną barwę i postać gęstego syropu. Jego smak jest niezwykle łagodny i bardzo słodki, a zapach intensywny. Polecany jest w stanach wyczerpania oraz przewlekłego zmęczenia, przy zaburzeniach trawienia, skurczach, nadkwaśności, a także w przypadku zapalenia żołądka i jelit oraz zapaleniu gardła. Jako jedyny może być używany przez...
Miód akacjowy ma bardzo jasną barwę i postać gęstego syropu. Jego smak jest niezwykle łagodny i bardzo słodki, a zapach intensywny. Polecany jest w stanach wyczerpania oraz przewlekłego zmęczenia, przy zaburzeniach trawienia, skurczach, nadkwaśności, a także w przypadku zapalenia żołądka i jelit oraz zapaleniu gardła. Jako jedyny może być używany przez...
Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii. Jest bardzo delikatny i posiada zachęcający, kwiatowy aromat. Doskonale wzmacnia odporność, wspomaga układ nerwowy i układ krążenia.
Miód faceliowy pozyskiwany jest właśnie z kwiatów facelii. Jest bardzo delikatny i posiada zachęcający, kwiatowy aromat. Doskonale wzmacnia odporność, wspomaga układ nerwowy i układ krążenia.
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii. Jest bardzo delikatny i posiada zachęcający, kwiatowy aromat. Doskonale wzmacnia odporność, wspomaga układ nerwowy i układ krążenia.
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód gryczany – ma ciemny kolor mocnej herbaty, intensywny zapach gryki. W smaku jest ostry, słodki i lekko piekący. Wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, hamuje procesy miażdżycowe oraz leczy schorzenia wątroby. Ponadto posiada silne właściwości odtruwające, zmniejsza szkodliwość używek, usuwa ołów i pierwiastki promieniotwórcze z surowicy krwi i działa...
Miód z terenów leśnych to miód nektarowo-spadziowy, który charakteryzuje się barwą ciemnożółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego pochodzi. Działa bakteriobójczo, pomaga w leczeniu chorób skóry, podnosi odporność i ogólną kondycję organizmu.
Miód lipa z bławatkiem - to rodzaj miodu wielokwiatowego, w którym dominują miody z zbierane w okresie kwitnięcia lipy i bławatka. Wyróżnia się ciekawym smakiem chabra i aromatem lipy. Konsystencja kremowa czyni go delikatnym i lubianym przez amatorów miodu. Polecany w przeziębieniach i grypie. Wzmacnia odporność i działa przeciwzapalnie.
Miód lipa z bławatkiem - to rodzaj miodu wielokwiatowego, w którym dominują miody z zbierane w okresie kwitnięcia lipy i bławatka. Wyróżnia się ciekawym smakiem chabra i aromatem lipy. Konsystencja kremowa czyni go delikatnym i lubianym przez amatorów miodu. Polecany w przeziębieniach i grypie. Wzmacnia odporność i działa przeciwzapalnie.
Miód lipowo-bławatkowy to rodzaj miodu wielokwiatowego, w którym dominują miody z zbierane w okresie kwitnienia lipy i bławatka. Zaliczany do miodów uniwersalnych o wysokich właściwościach przeciwzapalnych. Polecany w przeziębieniach, grypie.
Miód lipowy w stanie płynnym ma bardzo jasną barwę, ale może być też zielonkawy lub oliwkowy. Po krystalizacji staje się kremowy lub złocistożółty. Jego smak jest delikatnie ostry, a jedzony już po skrystalizowaniu bywa nieco gorzki. Ma szczególnie korzystny wpływ na dolegliwości górnych dróg oddechowych. Jest on uważany za najlepszy środek zwalczający...
Miód lipowy w stanie płynnym ma bardzo jasną barwę, ale może być też zielonkawy lub oliwkowy. Po krystalizacji staje się kremowy lub złocistożółty. Jego smak jest delikatnie ostry, a jedzony po skrystalizowaniu bywa nieco gorzki. Ma korzystny wpływ na dolegliwości górnych dróg oddechowych. Jest to najlepszy środek zwalczający przeziębienie, grypę oraz...
EKAA Sp. z o.o.
Leszczyńska 53
60-115 Poznań
mBank: 78 1140 2004 0000 3102 7615 4806
Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.