Cukier waniliowy firmy Amylon to doskonały dodatek do domowych, deserów, wypieków, naleśników i placków. Stanowi idealne połączenie ekologicznego cukru trzcinowego wanilii Bourbon. Posiada wyjątkowy zapach, który doskonale wzbogaci smak domowych potraw.
W tradycyjnym cukrze waniliowym używany jest syntetycznie otrzymywany aromat – wanilina. Wyrób firmy Amylon jest w pełni naturalny i ekologiczny, a wyśmienity zapach zapewnia mu prawdziwa wanilia Bourbon, która nie tylko wzbogaca smak, ale posiada także liczne właściwości prozdrowotne.
W produkcie użyto również cukier trzcinowy. Wytwarzany jest on z trzciny cukrowej, a w trakcie tego procesu nie oddziela się melasy od kryształów. Dzięki temu, cukier trzcinowy zachowuje więcej wartości odżywczych, które korzystnie wpływają na organizm. Ponadto posiada specyficzny, karmelowy smak, który wzbogaci domowe desery i wypieki. Cukier trzcinowy zawiera również nieco mniej kalorii niż tradycyjny cukier biały.
Firma Amylon pochodzi z Czech i została założona w 1912 roku. Specjalizuje się w produkcji skrobii ziemniaczanej oraz produktów na ich bazie. Najważniejszymi produktami firmy Amylon są galaretki, budynie, knedle czy purée. Niektóre z produktów posiadają certyfikat ekologiczny, gwarantujący użycie w procesie produkcji wyłącznie naturalnych składników.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1692 kJ/ 398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 99 g
w tym cukry 98 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Składniki:
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacje dodatkowe:
Produkt przechowywać w miejscu suchym i chłodnymi.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
8 g