Białko z ekologicznych nasion konopi to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. Jest bardzo cennym dodatkiem do diety nie tylko dla osób będących na diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. Może stanowić urozmaicenie każdej potrawy. Polecane jako składnik pieczywa, produktów mącznych lub jako dodatek do smoothie, musli i produktów mlecznych.
Białko konopne to naturalne źródło aminokwasów, kwasów omega-3, omega-6 oraz błonnika. Jest stosowanym zamiennikiem białka u wegetarian. Ze względu na wysoka wchłanialność, docenią je sportowcy.
Preparat nie zawiera cholesterolu i glutenu.
Kwasy tłuszczowe omega wpływają dobroczynnie na funkcjonowaniem układu sercowo-naczyniowego, wspomagając ochronę przed miażdżycą, nadciśnieniem i choroba wieńcową. Związane jest to z ich zdolnością do obniżania poziomu złego cholesterolu we krwi. Zły cholesterol odkłada się w ścianach tętnic, prowadząc do powstawania blaszek miażdżycowych. Te zwężają światło naczynia, ograniczają przepływ krwi. Mogę pękać, co z kolei aktywuje układ krzepnięcia i może skutkować zawałem serca czy udarem mózgu.
Kwasy omega wspomagają również prace układu nerwowego, poprzez ochronę nerwów. Poprawiają przepływ impulsów nerwowych, procesy zapamiętywania i koncentracji. Są również elementem budulcowym przekaźników nerwowych.
Kwasy omega pomagają nam walczyć z infekcjami i stanami zapalnymi. Podnoszą odporność, dodają nam siły i witalności.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1587 kJ / 379 kcal
Tłuszcz - 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,7 g
Węglowodany - 10 g, w tym cukry - 2,1 g
Białko - 50 g
Sól - 0,05 g
Składniki:
Białko konopne w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacje dodatkowe:
Produkt przechowywać w miejscu suchym i chłodnymi.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
150 g