Spirulina z amlą to 100% organiczny produkt z grupy „superfoods”, który doskonale oczyszcza z toksyn i odkwasza, wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego, zapobiega anemii i działa antynowotworowo. Absolutnie niezbędna dla wegetarian, wegan i nie tylko.
Spirulina stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy B), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne. Pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomaga odchudzanie, reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi, oczyszcza organizm z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną. Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.
Amla (Emblica officinalis) to najbogatsze naturalne źródło witaminy C, tanin i polifenoli. Owoc ten zwany także indyjskim agrestem kryje w sobie 5 smaków (cierpki, gorzki, kwaśny, ostry i lekko słodki). Jest bogaty m.in. w wapń, fosfor, żelazo oraz aminokwasy. Znacznie poprawia ogólną odporność organizmu i przyspiesza jego regenerację. Posiada właściwości odtruwające. Wpływa na kontrolę poziomu cukru i cholesterolu we krwi. Polecana przy cukrzycy i chorobach serca. Ponadto ma właściwości antyoksydacyjne, pomaga zwalczać wolne rodniki. Amla równoważy wydzielanie soku żołądkowego przez co pomaga organizmowi lepiej trawić jedzenie i poprawia metabolizm. Odżywia mózg, wspomaga serce, wzmacnia płuca, wypłukuje toksyny i metale ciężkie, zwiększa witalność, wzmacnia wzrok i poprawia napięcie mięśni.
Amla zwiększa syntezę białek, co czyni ją idealnym uzupełnieniem spiruliny a duża ilość witaminy C przyspiesza przyswajanie minerałów takich jak żelazo.
Sposób użycia:
2 – 10 kapsułek (1 – 5 g) dziennie, w trakcie lub po posiłku..
Składniki:
70% naturalna, suszona na słońcu Spirulina (Arthrospira platensis), 30% Amla, celuloza (kapsułka)
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed zastosowaniem suplementu diety należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu.
Nie zawiera laktozy i glutenu. Produkt wegetariański.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
100 kapsułek