Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecane jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Migdały posiadają liczne właściwości lecznicze. Wpływają dobroczynnie działanie na układ krążenia, obniżają poziom cholesterolu oraz cukru we krwi, jednocześnie poprawiając wrażliwość organizmu na insulinę. Z kolei magnez oraz witaminy z grupy B wspomagają funkcjonowanie układu nerwowego, obniżają stres oraz działają antydepresyjnie.
Dzięki dużej ilości błonnika, migdały hamują uczucie głodu, poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego, a także zapobiegają zaparciom i wzdęciom. Są również bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają na odporność organizmu, wspierają pracę mózgu oraz serca.
Migdały zawierają dużo białka, dlatego polecane są wegetarianom i weganom, a liczne antyoksydanty oraz witamina E zapobiegają starzeniu i chronią przed działaniem wolnych rodników. Wpływają również na stan skóry, włosów i paznokci. Zawarty w nich wapń chroni przed osteoporozą. Polecane są także kobietom w ciąży, gdyż pomagają zwalczyć nudności i zgagę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
Składniki:
migdały blanszowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacje dodatkowe:
Produkt przechowywać w miejscu suchym i chłodnymi.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
350 g