Ekologiczny dezodorowany olej do gotowania i smażenia uzyskiwany jest ze specjalnych oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – do 210°C.
W wyniku procesu odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu zachowuje neutralny smak i zapach, przez co nie zmienia prawdziwego smaku potraw. Można nim zastąpić masło w kruchych wypiekach i jest idealny do smażenia w głębokim tłuszczu.
Zawiera witaminę E i jednonienasycone kwasy tłuszczowe wzbogacając dietę o cenne składniki.
Informacje dodatkowe:
Aby zachować dobrą kondycję i zapewnić prawidłowe funkcjonowanie organizmu należy prowadzić zdrowy tryb życia oraz stosować zrównoważoną dietę.
Produkt przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
500 ml