Złote placki bezglutenowe z cukinią - 130g - Pięć przemian Expand

Złote placki bezglutenowe z cukinią - 130g - Pięć przemian

Pięć Przemian

Żyw004433

Nowy

Złote placki z cukinią nie zawierają glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. To łatwy i szybki sposób na przygotowanie pożywnego i aromatycznego posiłku w ciągu dnia.

Więcej szczegółów

9,95 zł

brutto

Brakuje Ci tylko 200,00 zł do darmowej dostawy!

Dostawa Pocztą Polską przy płatności przelewem lub szybkim przelewem online.

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
w tym języku

Więcej informacji

Złote placki z cukinią nie zawierają glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. To łatwy i szybki sposób na przygotowanie pożywnego i aromatycznego posiłku w ciągu dnia.

Podstawą mieszanki jest bezglutenowa mąka owsiana i płatki owsiane, które mają dobroczynny wpływ na układ krążenia. Posiadają one stosunkowo niski indeks glikemiczny oraz są bogatym źródłem węglowodanów złożonych, które nie podnoszą gwałtownie poziomu cukru we krwi. Błonnik zawarty w mące i płatkach owsianych doskonale wspomaga trawienie oraz pomaga w namnażaniu się korzystnej flory bakteryjnej w układzie pokarmowym, jednocześnie wzmacniając układ odpornościowy. Ponadto składniki te są bogate w węglowodany, flawonoidy, peptydy, saponiny, sterole oraz witaminy z grupy B. Stanowią źródło drogocennych minerałów takich jak: magnez, potas, selen, sód, wapń, miedź, cynk. Zarówno mąka, jak i płatki owsiane wytwarzane są w specjalnych warunkach i odpowiednio przechowywane. Nie zawierają glutenu i są bezpieczne dla osób z celiakią.

W mieszance znajdują się również mąka teff, która zawiera dużo magnezu, żelaza, wapnia, kwasu foliowego, błonnika, przeciwutleniaczy oraz aminokwasów egzogennych.

Cukinia jest lekkostrawnym warzywem, bogatym w potas, żelazo i magnez oraz witaminę C, K, PP i B1, beta karoten. Wyróżnia się tym, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Posiada właściwości odkwaszające organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia. W wyniku procesu liofilizacji nie dochodzi do utraty witamin, składników mineralnych ani biologicznie czynnych polifenoli, które zmniejszają ryzyko chorób układu krwionośnego i nowotworów.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1460 kJ / 346 kcal

Tłuszcz: 4,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany: 61 g

w tym cukry: 11 g

Błonnik: 9,2 g

Białko: 11 g

Sól: 2,3 g

 

Sposób przygotowania:

Zawartość torebki wsypać do miski, dodać 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszać. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (280 ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatziki, czy sosem grzybowym.

 

Składniki:

mąka owsiana bezglutenowa, mąka teff, płatki owsiane bezglutenowe, cukinia liofilizowana 9%, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, gałka muszkatołowa, oregano, pieprz.

 

Informacje dodatkowe:

Produkt przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

 

Przeciwwskazania:

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.

 

Opakowanie:

130 g

 

Opinie

Dane do przelewu:

EKAA Sp. z o.o.
Leszczyńska 53
60-115 Poznań

mBank: 78 1140 2004 0000 3102 7615 4806



Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo Państwa dancyh, dlatego cały nasz serwis jest zabezpieczony certyfikatem SSL.

Serwis evital.pl jest zabezpieczony certyfikatem RapidSSL

Accept

Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.