Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Pierzga działa dobroczynnie na cały nasz organizm – wykazuje właściwości wzmacniające i regenerujące.
Oceny i recenzje klientów
Pierzga to naturalny pyłek kwiatowy, zmieszany z wydzielinami pszczół formowany w tak zwane obnóża pyłkowe. Z tego względu, wykazuje o wiele wyższą wartość odżywczą niż sam pyłek.
Pierzga jest przechowywana w ulu pod warstwą miodu i wosku, aby nie było do niej dostępu powietrza. Wtedy zachodzą w mniej odpowiednie procesy fermentacyjne. Stanowi ona źródło pożywienia dla młodych pszczół, larw i matki.
Ma bardzo bogaty skład, a jej komponenty wykazują się bardzo wysoka przyswajalnością. W badaniach naukowych wykazano, że pszczoły spożywające pierzgę są bardziej odporne na ataki drobnoustrojów i żyja dłużej niż te, które żywią się tylko pyłkiem.
W składzie pierzgi znajdziemy:
- białka
- tłuszcze
- węglowodany
- kwas mlekowy
- enzymy
- witaminy: K, A, C, D, E, P, witaminy z grupy B
- minerały (między innymi selen, magnez, żelazo, krzem, siarka, mangan).
Działanie lecznicze pierzgi.
Pierzga działa dobroczynnie na cały nasz organizm – wykazuje właściwości wzmacniające i regenerujące. Stosowanie tego wyjątkowego, naturalnego lekarstwa poleca się przede wszystkim osobom z obniżona odpornością, po ciężkich zabiegach, po przewlekłej lekoterapii, przy wyniszczeniu organizmu, niedokrwistości, awitaminozie, niedoborze składników mineralnych.
Ze względu na zawartość naturalnych minerałów i witamin z grupy B wpływa pozytywnie na prace układu nerwowego, na szybkość przekazywania impulsów nerwowych, poprawia koncentrację i ułatwia procesy zapamiętywania, poprawia nastrój.
Pierzga świetnie działa na układ pokarmowy – wykazuje działanie przeciwzapalne, łagodzące, łagodzi objawy choroby wrzodowej, normalizuje prace układu trawiennego, przeciwdziała zaparciom i biegunkom.
Ponadto wykazuje działanie przeciwbakteryjne, bakteriostatyczne, przeciwzapalne, dlatego poleca się stosować ją w ramach profilaktyki przeciwgrypowej jak i w trakcie już toczącej się infekcji. Wspomaga powrót organizmu do równowagi po chorobie.
Ponadto, pierzga wspomaga prace wątroby, wspomaga jej regenerację, ułatwia procesy odtruwania i pozbywania się szkodliwych metabolitów. W literaturze istnieją doniesienia jakoby pierzga wspomagała leczenie zapalenia wątroby.
Obecność naturalnych przeciwutleniaczy wzmacnia nasz układ krwionośny, uszczelnia naczynia krwionośne i poprawia ich sprężystość, wykazuje działanie przeciwobrzękowe.
Kiedy stosować pierzgę?
- spadki odporności
- przewlekły stres
- wyniszczenie organizmu
- zwiększona aktywność umysłowa
- problemy z koncentracją
- zaburzenia pracy układu trawiennego
- infekcje
- zaburzenia apetytu
- obrzęki
- stany zapalne.
Informacje dodatkowe:
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Produkt przechowywać w miejscu suchym i niedostępnym dla dzieci, w temperaturze pokojowej.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku alergii na produkty pszczele.
Opakowanie:
200 mg
Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.