Pierzga w miodzie - 200mg - Gospodarstwo pasieczne Socha Expand

Pierzga w Miodzie - 350g - Gospodarstwo Pasieczne Socha

Socha

Mio000092

Nowy

Pierzga działa dobroczynnie na cały nasz organizm – wykazuje właściwości wzmacniające i regenerujące.

Więcej szczegółów

75,90 zł

brutto

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
w tym języku

Więcej informacji

Pierzga to naturalny pyłek kwiatowy, zmieszany z wydzielinami pszczół formowany w tak zwane obnóża pyłkowe. Z tego względu, wykazuje o wiele wyższą wartość odżywczą niż sam pyłek.

Pierzga jest przechowywana w ulu pod warstwą miodu i wosku, aby nie było do niej dostępu powietrza. Wtedy zachodzą w mniej odpowiednie procesy fermentacyjne. Stanowi ona źródło pożywienia dla młodych pszczół, larw i matki.

Ma bardzo bogaty skład, a jej komponenty wykazują się bardzo wysoka przyswajalnością. W badaniach naukowych wykazano, że pszczoły spożywające pierzgę są bardziej odporne na ataki drobnoustrojów i żyja dłużej niż te, które żywią się tylko pyłkiem.

W składzie pierzgi znajdziemy:

- białka

- tłuszcze

- węglowodany

- kwas mlekowy

- enzymy

- witaminy: K, A, C, D, E, P, witaminy z grupy B

- minerały (między innymi selen, magnez, żelazo, krzem, siarka, mangan).



                 ID-10056139.jpg 



Działanie lecznicze pierzgi.

Pierzga działa dobroczynnie na cały nasz organizm – wykazuje właściwości wzmacniające i regenerujące. Stosowanie tego wyjątkowego, naturalnego lekarstwa poleca się przede wszystkim osobom z obniżona odpornością, po ciężkich zabiegach, po przewlekłej lekoterapii, przy wyniszczeniu organizmu, niedokrwistości, awitaminozie, niedoborze składników mineralnych.

Ze względu na zawartość naturalnych minerałów i witamin z grupy B wpływa pozytywnie na prace układu nerwowego, na szybkość przekazywania impulsów nerwowych, poprawia koncentrację i ułatwia procesy zapamiętywania, poprawia nastrój.

Pierzga świetnie działa na układ pokarmowy – wykazuje działanie przeciwzapalne, łagodzące, łagodzi objawy choroby wrzodowej, normalizuje prace układu trawiennego, przeciwdziała zaparciom i biegunkom.

Ponadto wykazuje działanie przeciwbakteryjne, bakteriostatyczne, przeciwzapalne, dlatego poleca się stosować ją w ramach profilaktyki przeciwgrypowej jak i w trakcie już toczącej się infekcji. Wspomaga powrót organizmu do równowagi po chorobie.

Ponadto, pierzga wspomaga prace wątroby, wspomaga jej regenerację, ułatwia procesy odtruwania i pozbywania się szkodliwych metabolitów. W literaturze istnieją doniesienia jakoby pierzga wspomagała leczenie zapalenia wątroby.

Obecność naturalnych przeciwutleniaczy wzmacnia nasz układ krwionośny, uszczelnia naczynia krwionośne i poprawia ich sprężystość, wykazuje działanie przeciwobrzękowe.

 

Kiedy stosować pierzgę?

- spadki odporności

- przewlekły stres

- wyniszczenie organizmu

- zwiększona aktywność umysłowa

- problemy z koncentracją

- zaburzenia pracy układu trawiennego

- infekcje

- zaburzenia apetytu

- obrzęki

- stany zapalne.

Informacje dodatkowe:

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Produkt przechowywać w miejscu suchym i niedostępnym dla dzieci, w temperaturze pokojowej.



Przeciwwskazania:

Nie stosować w przypadku alergii na produkty pszczele.



Opakowanie:

200 mg

Opinie

Accept

Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.