Olej z Acai organiczny, nierafinowany - 30ml - Maroko Produkt Expand

Olej z Acai organiczny, nierafinowany - 30ml - Maroko Produkt

MAROKO PRODUKT Sp. z o.o.

Kos002850

Nowy

Olej Acai to produkt kosmetyczny o wysokich właściwościach antyoksydacyjnych, odżywczych i przeciwzapalnych. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, zniszczonej, z głębokimi zmarszczkami, szarej i wysuszonej.

Więcej szczegółów

87,90 zł

brutto

87,90 zł za szt.

Brakuje Ci tylko 100,00 zł do darmowej dostawy!

Dostawa Pocztą Polską przy płatności przelewem lub szybkim przelewem online.

Więcej informacji

 Olej Acai – jeden z najdroższych olei świata zaraz po oleju z opuncji figowej uznawany jednak za o wiele lepszy od opuncji figowej gdyż zawiera więcej składników odżywczych. Olej 100 % organiczny, pochodzący z Amazońskiej dżunglii ijest certyfikowany. W żaden sposób nie uprawiany sztucznie.

Oferujemy olej Acai o kolorze ciemno zielonym i wyrazistym zapachu i tylko taki olej o takiej barwie jest nierafinowany, tłoczony na zimno o imponującym potencjale antyoksydacyjnym. Olej z Acai w kolorze żółtawo zielonkawym jest olejem RAFINOWANYM i bardzo często posiada domieszki innych olei. Zanim kupisz olej z Acai zapytaj o jego kolor. Niestety ten sprzedawany na polskim rynkuw 90 % jest olejem rafinowanym.

Olej z Acai jest zarówno cennym suplementem diety, jak również bardzo wartościowym produktem kosmetycznym, o wysokich właściwościach odżywczych, antyutleniających i przeciwzapalnych. Z racji bardzo wysokiej ceny olej ten proponujemy w mniejszej ilości do kosmetyki – jako dodatek do kremów lub bezpośrednio na skórę. Jego wysoka cena spowodowana jest małą ilością drzew Euterpe oleracea będących jednocześnie pod ścisłą ochroną.

Dotychczasowe badania dowiodły, że olei açaí podobnie jak sok może chronić przed chorobami zwyrodnieniowymi (np. chorobą Alzheimera), układu sercowo-naczyniowego, autoimmunologicznymi. Olej acaí łatwo penetruje skórę i jest również dobrym emolientem (głębokie nawilżanie).

Szkodliwe działanie wolnych rodników jest jedną z głównych przyczyn starzenia się skóry. Uszkodzenia komórkowe wskutek działania wolnych rodników są też przyczyną wielu poważnych chorób. Zawarte w jagodach Acai antyoksydanty blokują destrukcyjne działanie wolnych rodników. Można to zobrazować nastepująco : rodniki mają szkodliwy wpływ na DNA, białka, węglowodany, lipidy; powodują choroby skórne oraz nowotworowe, czy układu krążenia. Powodują, że nasza skóra szybko starzeje się i traci elastyczność. Witamina E jest najważniejszym przeciwutleniaczem rozpuszczalnym w tłuszczu: chroni przed atakiem wolnych rodników i jest szczególnie skuteczna przeciw nadtlenkom. Witaminę E regeneruje witamina C, również będąca skutecznym przeciwutleniaczem. Witamina C działa głównie w płynach międzykomórkowych. Skutecznie wiąże liczne wolne rodniki.

Właściwości

  • Intensywnie nawilżający

  • Wzmacnia komórki skóry

  • Naturalny skuteczny emolient

  • Przywraca skórze elastyczność

  • Regeneruje

  • Wysycony antyoksydacyjnie - działa przeciwstarzeniowo

  • Przeciwzapalny

  • Przeciwbakteryjny

  • Wzmacnia funkcje ochronne skóry

  • pomaga niszczyć i zapobiega powstawaniu komórek rakowych

  • poprawia napięcie, koloryt i nawilżenie skóry

  • wspomaga ochronę przeciwsłoneczną

  • wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową naskórka

  • uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze

  • zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrznie

  • łagodzi procesy zapalne, podrażnienia, stymuluje regenerację skóry

  • odpowiedni w pielęgnacji delikatnej skóry oczu

  • Szybko się wchłania

  • Nadający się do skóry naczynkowej i dojrzałej, zniszczonej, podrażnionej

  • W przypadku problemów skórnych, jak trądzik, egzema czy AZS



Olej z jagód acai jest jest tłoczony na zimno bezpośrednio z owoców - jagód Euterpe oleracea, pochodzących z lasów Amazonii, z dzikich upraw.

W składzie drogocennego oleju acai znajdziemy witaminy z grupy B, E i C, minerały, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linoleinowy - omega 6, kwas oleinowy - omega 9), fitosterole oraz antocyjany. Wśród steroli roślinnych obecne są beta-sitosferol, stigmasterol, campesterol mające działanie przeciwstarzeniowe, regulujące metabolizm komórkowy oraz redukujące stany zapalne. Z kolei antocyjany to barwniki roślinne, które wzmacniają naczynia krwionośne - mikrokapilary, i zmniejszają ich przepuszczalność. Działają przeciwzapalnie.

 

Zastosowanie : parę kropli dodać do kremu, który nakłada się w danym momencie na twarz i szyję lub parę kropli na skórę twarzy, szyi jako zamiennik dla kremu lub zmienioną chorobowo (na łokciach, kolanach czy stopach).  

Kraj pochodzenia : Brazylia / pakowany w butelki szklane z zakraplaczem

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Dane do przelewu:

EKAA Sp. z o.o.
Szeroka 2
62-023 Robakowo

mBank: 78 1140 2004 0000 3102 7615 4806



Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo Państwa dancyh, dlatego cały nasz serwis jest zabezpieczony certyfikatem SSL.

Serwis evital.pl jest zabezpieczony certyfikatem RapidSSL

Accept

Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.