Olej rzepakowy to źródło korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych o właściwościach zdrowotnych. Produkowany obecnie pozbawiony jest szkodliwego kwasu erukowego. Zawiera kwasy omega-3 w bardzo dobrej proporcji do kwasów omega-6 (2:1), co wpływa korzystnie na regulację stężenia cholesterolu we krwi. Olej rzepakowy charakteryzuje się odpornością na utlenianie oraz uniwersalnością stosowania (do potraw na gorąco i na zimno).
Olej rzepakowy Kropla Omega to nieoczyszczony olej tłoczony metodą na zimno. Zawiera 6,7 - 7,5 % kwasów nasyconych oraz 92,5 % kwasów nienasyconych, w tym:
- 62,1 - 64,1 % omega 9,
- 17,8 - 19,7 % omega 6 (kwas linolowy LA),
- 9,8 - 9,9 % omega 3 (kwas alfa linolenowy ALA).
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.
Temperatura dymienia oleju rzepakowego Kropla Omega wynosi: 168 - 171 °C.
Informacje dodatkowe:
Aby zachować dobrą kondycję i zapewnić prawidłowe funkcjonowanie organizmu należy prowadzić zdrowy tryb życia oraz stosować zrównoważoną dietę.
Produkt przechowywać w miejscu chłodnym, suchym i niedostępnym dla dzieci. Okres trwałości 5 miesięcy.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
250 ml