Miód z terenów leśnych to miód nektarowo-spadziowy, który charakteryzuje się barwą ciemnożółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego pochodzi. Działa bakteriobójczo, pomaga w leczeniu chorób skóry, podnosi odporność i ogólną kondycję organizmu.
Miód z terenów leśnych powstaje w ulu w czasie trwania pożytku, gdy pszczoły znoszą do "swojej spiżarni" w tym samym czasie miód nektarowy i spadziowy. Pozyskiwany jest z dzikich terenów podkarpackich zarośli lasów, łąk i zagajników pełnych dzikiej maliny, kruszyny, spadzi iglastej i ziół leśnych. Jest gęstszy od miodów nektarowych i zawieraja więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma silne działanie bakteriobójcze i pomaga zwalczyć problemy skórne. Jest zalecany w zapobieganiu oraz leczeniu grypy i przeziębień. Wpływa pozytywnie na układ nerwowy poprawiając samopoczucie oraz niwelując uczucie zmęczenia fizycznego i psychicznego.
Posiada naturalne substancje aromatyczne, które sprawiają, że z chęcią sięgają po niego dzieci.
Informacje dodatkowe:
Produkt przechowywać w miejscu suchym i chłodnymi.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Opakowanie:
380 g