Praktyczne gotowanie według pięciu przemian - A.Czelej Expand

Praktyczne gotowanie według pięciu przemian - A.Czelej

Studio Astropsychologii

Ksi000080

Nowy

„Praktyczne gotowanie według pięciu przemian. Tradycyjna medycyna chińska w kuchni.” to praktyczny przewodnik po filozofii gotowania wg Pięciu przemian. Wyjaśnia metodę przyrządzania potraw, która zapewnia harmonijne odżywianie wszystkich organów, a tym samym zapobiega licznym dolegliwościom fizycznym i emocjonalnym.

Więcej szczegółów

25,03 zł

brutto

25,03 zł za szt.

Brakuje Ci tylko 200,00 zł do darmowej dostawy!

Dostawa Pocztą Polską przy płatności przelewem lub szybkim przelewem online.

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
w tym języku

Więcej informacji

„Praktyczne gotowanie według pięciu przemian. Tradycyjna medycyna chińska w kuchni.” to praktyczny przewodnik po filozofii gotowania wg Pięciu przemian. Wyjaśnia metodę przyrządzania potraw, która zapewnia harmonijne odżywianie wszystkich organów, a tym samym zapobiega licznym dolegliwościom fizycznym i emocjonalnym.

Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących Wszechświatem. Należą do nich Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z żywiołów przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima), smaki (kwaśny, gorzki, słodki, ostry, słony) a także organy człowieka. Przygotowywanie potraw zgodnie z tą filozofią polega na odpowiednim doborze i kolejności dodawania poszczególnych składników, aby zaspakajały one wszystkie potrzeby energetyczne organizmu i jednocześnie pozostawały w zgodzie z rytmem natury.

Anna Czelej to specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian oraz autorka bestsellerowych książek m.in. „W piekarni Pięciu Przemian” oraz serii „W kuchni Pięciu Przemian”. Ta publikacja nie jest jednak kolejną książką kucharską. Tym razem autorka przywiązuje dużo uwagi do wyjaśnienia filozofii chińskiej, znaków i poszczególnych żywiołów.  Prezentuje wiele prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie metody gotowania według Pięciu Przemian.

Do książki dołączona jest plansza produktów z oznaczeniem poszczególnych przemian, która jest bardzo przydatna podczas nauki gotowania.

 

Autor: Czelej Anna

Wydawnictwo: Studio Astropsychologii

Rok wydania: 2009

Ilość stron: 245

Format: 14.0x21.0 cm

Oprawa: Miękka

 

 

Opinie

Dane do przelewu:

EKAA Sp. z o.o.
Leszczyńska 53
60-115 Poznań

mBank: 78 1140 2004 0000 3102 7615 4806



Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo Państwa dancyh, dlatego cały nasz serwis jest zabezpieczony certyfikatem SSL.

Serwis evital.pl jest zabezpieczony certyfikatem RapidSSL

Accept

Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.