Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Kwota darmowej dostawy obowiązuje przy płatności z góry.
Ekologiczny amarantus ekspandowany (popping)jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin uprawianych na świecie. Bogaty w białko, żelazo i kwasy tłuszczowe stanowi świetny dodatek do musli, kotletów warzywnych i strączkowych, a także jako posypka do deserów i sałatek. Amarantus ekspandowany jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia.
Amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin uprawianych na świecie. Stanowi doskonały dodatek do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.
Babka jajowata to naturalny suplement diety, który wykazuje bardzo korzystne działanie na cały organizm. Jest znakomitym źródłem błonnika i jej spożywanie polecane jest szczególnie w diecie osób odchudzających się, a także osób z dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi.
Nasiona chia (szałwia hiszpańska) są bogate w wapń, błonnik pokarmowy, białko, kwasy omega-3 i omega-6, a dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy spowalniają efekty starzenia, obniżają poziom trójglicerydów i szkodliwego cholesterolu, a także wspomagają walkę z cukrzycą. Obecność kwasu alfa-linolenowego chroni przed chorobami serca i nowotworowymi.
Nasiona chia (szałwia hiszpańska) są bogate w wapń, błonnik pokarmowy, białko, kwasy omega-3 i omega-6, a dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy spowalniają efekty starzenia, obniżają poziom trójglicerydów i szkodliwego cholesterolu, a także wspomagają walkę z cukrzycą. Obecność kwasu alfa-linolenowego chroni przed chorobami serca i nowotworowymi.
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.
Ekologiczne pestki dyni (uprawiane w Europie) to wyśmienita przekąska dla każdego. Charakteryzują się wysoką zawartością wartości odżywczych oraz licznymi właściwościami prozdrowotnymi. Ich regularne spożywanie wpływa korzystnie na cały organizm, wspiera pracę układów wewnętrznych oraz zapewnia zdrowy wygląd.
Dynia to roślina jednoroczna z rodziny Dynionatych, pochodząca z tropikalnej części Ameryki, głównie Meksyku, obecnie uprawiana w wielu krajach, w tym również w Polsce. Dynia jest często uprawiana dla owoców, używanych do marynat i marmolady, a także różnych potraw. Owoce zawierają węglowodany, białka, a także karoteny, stanowiące prowitaminę A.
EKAA Sp. z o.o.
Leszczyńska 53
60-115 Poznań
mBank: 78 1140 2004 0000 3102 7615 4806
Nasza strona zbiera pliki cookies. Jeśli tego nie akceptujesz zmień ustawienia w swojej przeglądarce.